Wat doen wij?

ADMINISTRATIE

Het voeren van de financiële administratie staat meestal niet bovenaan het ‘to-do-lijstje’.

Lees verder
Wij zorgen dat je administratie zo efficiënt mogelijk wordt gevoerd.

Dit kan je zelf (deels) doen of ons laten doen. In alle gevallen zullen we zorgen dat jij uit deze administratie de gegevens krijgt die je nodig hebt.

Denk hierbij aan tussentijdse cijfers, de BTW-aangifte en openstaande postenlijsten.

Voor een stichting hebben we de administratie zo ingericht dat voor de klant goed te zien is of de begrotingen bijgesteld moeten worden. We hebben geholpen met het bedenken van de structuur van de financiële administratie door mee te denken over de kostenplaatsen en grootboekrekeningen.

Een VOF met personeel stuurt ons elke maand zijn administratie via ons klanten-portaal. Hij krijgt van ons na verwerking van de boekhouding een tussentijdsoverzicht. Hierdoor heeft hij maandelijks inzicht in zijn administratie en kan bijsturen waar nodig.

ADVIES

We staan je graag bij met advies! 

Lees verder
Of het nu gaat om het inrichten van je administratie, begeleiden van jouw onderneming in de verschillende levensfases, maar ook financieringsaanvragen of het doen van een quick-scan.

Dan is wederzijds vertrouwen natuurlijk wel belangrijk.

Door inzicht te geven in de keuzes die je hebt als ondernemer, kritisch te zijn en de juiste vragen te stellen. Helpen we je bewust te maken van de keuzes die je hebt. Wat we het allerbelangrijkste vinden? Dat jij vol vertrouwen het stuur in handen hebt.

Voor een eenmanszaak die in de groeifase van zijn onderneming behoefte had aan een andere juridische structuur, hebben we samen met de ondernemer de (on)mogelijkheden besproken. Hierdoor kon de ondernemer een weloverwogen keuze maken. Natuurlijk hebben wij hem in het vervolgtraject begeleid.

JAARREKENING

Het samenstellen van jaarrekeningen is waar we goed in zijn!

Lees verder
Bij verschillende ondernemingen horen verschillende regels en richtlijnen. Wij verdiepen ons graag en goed en kunnen je hiermee als geen ander helpen.

Heeft je onderneming een beoordelings-verklaring of controleverklaring nodig? Wij kunnen je helpen met het balansdossier, maar geven deze verklaringen niet zelf af.

We hebben goede contacten met accountants die deze expertise wel in huis hebben zodat we je optimaal kunnen bedienen.

Voor een BV hebben we de jaarrekening samengesteld zodat deze voldoet aan de richtlijnen.

Natuurlijk hebben we ook de verplichte publicatiestukken opgesteld. De klant kon deze via ons klantenportaal rechtstreeks naar de Kamer van Koophandel verzenden.

INTERIM

Soms zijn er ontwikkelingen of gebeurtenissen die vragen om een acute oplossing.

Lees verder
Nieuwe en/of wijzigingen in wet- en regelgeving, het vertrek van een waardevolle medewerker of het anticiperen op een reorganisatie, expansie, of veranderingsprocessen.

ZIJ-SPAN ondersteunt hierbij. Wij kijken graag naar het totaalplaatje: naar de mensen, middelen, het doel en de verbanden hiertussen.

De weg naar het doel bepalen we in goed overleg en samen met jou. Met ons geduld, toewijding en kennis van zaken helpen wij jou en je organisatie om in beweging te komen en de volgende halte op de route te bereiken.

Bij een stichting hebben we het zwangerschapsverlof van het hoofd financiële administratie opgevangen. Hierdoor kwamen de deadlines voor de aanlevering van de jaarrekeningen niet in gevaar.

Op verzoek van de klant hebben we de afdeling Financial Control tijdens hun piekperiode geholpen met het samenstellen van het balansdossier ten behoeve van de verplichte accountantscontrole. Eveneens waren we aanspreekpunt voor de accountant tijdens deze controle.

Ter ondersteuning van de klant hebben we de rol van Projectleider Financiële Diensten vormgegeven. Na een aantal maanden hebben wij de werkzaamheden tot volle tevredenheid kunnen overdragen aan het bestaande personeel.

BELASTINGEN

Word je helemaal simpel van alle blauwe enveloppen? 

Lees verder
Open ze alsjeblieft wél en vraag ons als je niet weet wat er in de brief staat.

We helpen je graag. We verzorgen aangiftes inkomstenbelasting en aangiftes vennootschapsbelasting en kunnen je helpen met het aanvragen van toeslagen.

Natuurlijk controleren we daarna ook de aanslag die je krijgt van de belastingdienst.

Als er complexe fiscale vraagstukken zijn, kunnen we terugvallen op een deskundig netwerk van specialisten.

Voor een ZZP’er hebben we de aangifte inkomstenbelasting met de winstaangifte voor de belastingdienst opgesteld. Deze klant had nog recht op zorgtoeslag en deze hebben we voor hem aangevraagd.

ZIJ-SPAN

- Net even anders -
Zakelijke dienstverlening met hoofd, hart en handen!

Als ondernemer sta jij uiteraard aan het stuur van jouw zaak. Of het nu gaat om een MKB, stichting, een familiebedrijf of dat je nu werkt als ZZP-er. We bieden onze diensten in elke branche, voor hém en háár. Vanuit onze eigen onderneming begrijpen we als geen ander de passie en drijfveren waar het jou om gaat als ondernemer.

Waar nodig sturen wij vanuit ZIJ-SPAN bij zodat jij op de route kunt blijven die je voor ogen hebt.

We vinden het belangrijk om jouw verhaal te kennen (als ondernemer en als mens) zodat we beter in kunnen spelen op jouw wensen en vragen. En uiteraard leren wij daar zelf ook weer van.

Andersom vinden we het ook belangrijk dat jij begrijpt wat wij voor je in orde maken zodat je nog betere beslissingen kunt nemen. We bespreken de zaken graag zo met jou dat je ook het  gevoel hebt je onderneming te kunnen leiden met kennis van zaken omdat je zelf écht het verhaal achter de cijfers weet, kent en begrijpt.

En natuurlijk kan het zijn dat er iets onverwachts gebeurt. Dan is het wel zo prettig dat je een partner hebt aan ZIJ-SPAN die desnoods tijdelijk het stuur even over kan nemen. Wij zijn immers goed ingevoerd waardoor we meteen efficiënt kunnen handelen.

Graag ‘SPAN’nen wij ons samen in met jou. Met hoofd, hart en handen. Deskundige professionele dienstverlening op maat. Precies afgestemd op jou en je onderneming. Want wat wil jij bereiken en hoe kunnen wij daaraan bijdragen zodat jouw onderneming de waarde krijgt die het verdient!?

Afspraak maken?

Wil je een keer kennismaken? Neem contact op zodat we samen kunnen bekijken welke dienstverlening bij jou past. Voor een eerste gesprek rekenen we geen kosten.

Maak kennis met ons team

GODELIEVE STRATERMANS

Accountant-administratieconsulent

KIM VERHOEVEN

Assistent-accountant

 

JET FOCKEN

Accountant-administratieconsulent

 

MINKE VELDHOEN

Assistent-accountant

 

CINDY VERDONK

Assistent-accountant

Wie zijn wij?

Godelieve Stratermans en Jet Focken, aangenaam!

Gepokt en gemazeld in het accountantsvak hebben wij onze krachten gebundeld ieder vanuit onze eigen onderneming na eerder jarenlang te hebben gewerkt als accountants op grote kantoren.

Een prachtige leerschool en een mooie tijd. En toch … vanbinnen wisten we het toen al zeker; het kan vrolijker, persoonlijker, enthousiaster en kleurrijker. Waarom niet onze power als vakvrouwen bundelen om zo nog meer te kunnen bieden aan onze klanten?

We houden ervan om snel en overzichtelijk te werken en omdat we je verhaal kennen kunnen we goed jouw belang voor ogen houden. We horen vaker dat we echte meedenkers en toegewijde bouwers zijn. Dat klopt. We denken inderdaad graag door op vragen en ontwikkelen dan precies afgestemd op de klant en wel zo…. dat het écht werkt. Overigens doen we dat graag in een plezierige sfeer en met een lach.

Dat bouwen zat er trouwens al vroeg in. Zo lagen de barbies vroeger in de hoek maar bleken we beiden een passie te hebben voor lego. Bouwen, maakte niet uit wat! Huizen, dorpen, fabrieken. Maar het mooist was toch de technische lego omdat je dan tenminste iets in beweging kon brengen.

Moest je wel eerst precies begrijpen hoe het in elkaar zat. Eindeloos konden we dat uitzoeken ieder aan onze eigen keukentafel destijds. Dat geduld hebben we allebei.

En echt, als we nu in ons kantoor in de pauze vol enthousiasme een auto van technische lego in elkaar zetten kan het zijn dat ineens de puzzelstukjes op zijn plek vallen van een vraagstuk en we een betere oplossing bedacht hebben.

Hoe dat komt? We houden van geïnspireerd werken. Als wij ons denken, voelen en handelen in balans brengen dan laten zich intuïtief vaak mooie invallen zien die hun nut in de praktijk bewijzen.

Waarom een accountant?

Omdat we staan voor vakkundig advies en professionele zakelijke dienstverlening.

De titels ‘RA-Accountant en AA-Accountant’ zijn wettelijk beschermd. Wij mogen ons “accountant” noemen omdat we de vierjarige theorieopleiding en de driejarige praktijkopleiding succesvol hebben afgerond én zijn ingeschreven in het Accountantsregister van de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants). De benamingen “boekhouder” of “administratiekantoor” zijn niet wettelijk beschermd en kunnen daarom door iedereen worden gevoerd.

Zowel de registeraccountant (RA) als de Accountant-Administratieconsulent is volledig bevoegd en verplicht lid van de beroepsorganisatie NBA. Beiden moeten zich houden aan beroeps- en gedragsregels.Elk jaar scholen wij ons als accountants bij. Zo zijn wij steeds op de hoogte van de meest actuele regelgeving. Daar pluk jij als klant dus direct de vruchten van.

Om de kwaliteit van de beroepsuitoefening te bewaken, worden bij alle accountantskantoren kwaliteitstoetsingen uitgevoerd. De laatste keer hebben we deze toets weer met vlag en wimpel doorstaan! En omdat je te allen tijde erop moeten kunnen vertrouwen dat we integer, objectief, deskundig en discreet werken met jouw gegevens zijn we ook verbonden aan het tuchtrecht dat toeziet op de naleving van de regels van onze beroepsgroep.

Dat doen we graag!

Contact

ZIJ-SPAN Amsterdam

 • 06 27836142
 • godelieve@zij-span.nl
 • Cliffordstraat 46 hs
  1051 GV Amsterdam

ZIJ-SPAN Thorn

 • 06 27836142
 • godelieve@zij-span.nl
 • Trippaardstraat 6
  6017 AN Thorn

ZIJ-SPAN 's-Hertogenbosch

 • 073 6908775
 • jet@zij-span.nl
 • Brink 7
  5236AR Empel

Afspraak maken?

Wil je een keer kennismaken?

Neem contact op zodat we samen kunnen bekijken welke dienstverlening bij jou past. Voor een eerste gesprek rekenen we geen kosten.

Wat vinden onze klanten van ons?

Marcel Boutens- The Stand Company BV

Jet is anders dan anderen:
Begrippen die veel mensen onterecht gebruiken, maar die oprecht bij Jet passen
Oprecht geïnteresseerd,
Nuchter professionele afstand,
Terzakekundig
Jet heeft kennis en als ze de kennis niet heeft zegt ze dat en zoekt naar info. Nooit een draaiverhaal.
Humor en hartelijk, wat haar prettig in de omgang maakt.

 

Harrie en Anne Marie Huvenaars- Huvenaars Bewindvoering

ZIJ-SPAN is altijd bereikbaar, keien in hun vak.
Groot inlevingsvermogen, denken met je mee, zetten graag een stapje extra en sturen niet voor ieder contact meteen een factuur.

 

Wilma Blommestijn Consultancy BV

ZIJ-SPAN verwarmt en ontzorgt. Ik heb een klein bedrijf, dat wereldwijd actief is. Ik heb ZIJ-SPAN gekozen vanwege de  warmte in het persoonlijke contact, de aandacht voor mijn specifieke business situatie, de respons snelheid en vooral ook de deskundigheid. ZIJ-SPAN heeft behalve een core team ook een netwerk van specialisten waarop ze een beroep kunnen doen. Dat geeft rust.

 

Caramba App Development BV

In een snel veranderende (financiële) wereld, stelt ZIJ-SPAN zich open, flexibel en daadkrachtig op. Door een zakelijk én persoonlijk inlevingsvermogen, en uitstekende kennis van zaken, heeft Godelieve mij enorm geholpen met financiële vraagstukken. Top!

 

JUDITH HOSTE - SPARK FULL SERVICE ACCOUNT & TAX COLLECTIVE (BE)

Godelieve, wat bent u geniaal!  Zonde dat u in NL woont of ik had mijn kar al lang aan de zijspan gehangen 😉

Kom bij ons werken!

Word je onze nieuwe collega?

Word  jij onze nieuwe collega?

Wil jij niet continu gestuurd worden op declarabele uren? Houd jij er van om in een klein gezellig maar hardwerkend team van professionals te werken? Vind jij het leuk om voor een grote diversiteit aan klanten werkzaamheden te verrichten en mee te denken over interne processen?

Je komt te werken in een team van 5 collega’s. Samen met jouw collega’s ben je dagelijks bezig onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. De klanten waarderen onze persoonlijke benadering enorm. Veel accountantskantoren zeggen dat ze persoonlijk zijn, bij ZIJ-SPAN is dat ook echt zo.  Wil jij deze waardering van onze klanten ook voelen en wil jij de nieuwe collega worden van Godelieve, Jet, Kim, Minke en Cindy: lees dan snel verder. 

 

Wat ga je doen als Assistent-accountant?

Je bent niet alleen bezig met de cijfers van onze klanten maar je fungeert ook als zijn/haar directe aanspreekpunt. Samen met de klant kijk je waar je hem/haar kan ontzorgen op (onder andere) financieel-administratief vlak. Je bent echt een allrounder. Je mag alles gaan doen en zo is geen een dag hetzelfde. Bij ZIJ-SPAN krijg je veel verantwoordelijkheid en vrijheid.

Jouw taken als Assistent-accountant bestaan onder andere uit:

 • samenstellen van jaarrekeningen;
 • nakijken en boeken van administraties;
 • contact onderhouden met de klanten;
 • houden van besprekingen met jouw eigen klanten;
 • verzorgen van btw-, IB- en vpb- aangiftes;
 • pro-actief adviseren van je klanten;
 • interne taken (afhankelijk van je interesse) bijvoorbeeld planning, kwaliteitsbewaking, begeleiding, etc.

Vind je het naast de gebruikelijke werkzaamheden interessant om mee te denken over nieuwe vormen van dienstverlening, heb je ideeën waarvan jij denkt dat ze voor ZIJ-SPAN of de klant toegevoegde waarde hebben, Godelieve en Jet staan altijd open voor nieuwe ideeën.

Waarom kiezen voor ZIJ-SPAN?

Zeven jaar geleden hebben Godelieve en Jet hun eigen bedrijven samengevoegd en is ZIJ-SPAN ontstaan. Waarom de naam ZIJ-SPAN? We rijden mee in de zijspan van de klant. Bij ZIJ-SPAN kijken we niet iedere kwartier op de klok of wij weer uren op de klant kunnen schrijven, nee, wij nemen de tijd voor onze klanten en gaan soms net een stapje verder in de begeleiding. Rijd jij ook mee in onze zijspan om onze klanten te ondersteunen?

Wat hebben wij jou te bieden:

 • een goed salaris tussen de € 2.600 en € 4.100 bruto per maand (afhankelijk van ervaring) op fulltime basis (40-uur);
 • 25 vakantiedagen op fulltime basis;
 • een werkweek tussen de 24 en 40 uur;
 • reiskostenvergoeding;
 • pensioenregeling;
 • telefoon van de zaak;
 • de mogelijkheid mee te groeien met het bedrijf;
 • uitgebreide studiemogelijkheden;
 • een leuke werkplek in het oude gemeentehuis van Empel;
 • grote mate van flexibiliteit ten aanzien van werkplek (deels vanuit huis en deels vanuit kantoor) en het indelen van je werktijden.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in een financiële richting (bijv. accountancy of bedrijfseconomie).
 • Je bent starter of hebt inmiddels enkele jaren ervaring opgedaan.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Je bent communicatief vaardig en niet bang om een klant te woord te staan.
 • Je woont in de omgeving van ‘s-Hertogenbosch.

Ben jij onze nieuwe collega? Laat het ons weten.
Heb je nog vragen of wil je direct solliciteren, stuur dan je motivatie en CV per mail naar Jet jet@zij-span.nl of bel op 06-15421500.